В Австралії був виявлений новий вид динозаврів – один з найбільших на планеті Земля

За словами палеонтологів, гігантський динозавр, виявлений в австралійській пустелі, був визнаний новим видом і є одним з найбільших динозаврів, що коли-небудь жили на Землі.

“Australotitan cooperensis, частина сімейства титанозаврів, що жили близько 100 мільйонів років тому, був нарешті названий і описаний через 15 років після того, як його кістки були вперше виявлені. Вважається, що його висота становить 5-6,5 метрів, а довжина – 25 -30 метрів, що робить його найбільшим динозавром в Австралії “, – повідомляє AFP.

«Грунтуючись на збережених порівняннях розмірів кінцівок, цей новий титанозавр вважається одним з п’яти найбільших в світі», – сказав Робін Маккензі, директор Музею природної історії Ероманга.

Скам’янілості були виявлені на сімейній фермі Маккензі в 2006 році.

Скотт Хокнолл, палеонтолог з Квінслендського музею, сказав, що підтвердити, що австралотіт – новий вид, було «дуже довгим і кропітким завданням».

Дослідження, в якому використовуються 3D-моделі кісток для порівняння динозавра з його близькими родичами, було опубліковано в журналі PeerJ.

За словами Хокнелла, в тому ж районі були виявлені багато інших скелетів динозаврів. Буде потрібно додаткова робота, тому що «подібні відкриття – лише верхівка айсберга».