У Канаді вже є пропозиція про закон, що забороняє “лікування” гомосексуалістів

Уряд Канади просунувся вперед з планами ввести загальнонаціональну заборону на “лікування” гомосексуалістів і транссексуалів, повідомляє BBC.

Нещодавно запропонований Федеральний закон забороняє неповнолітнім проходити таку практику проти їх волі. Експерти вважають подібні “методи лікування” гомосексуальності або гендерної ідентичності необґрунтованими, марними і навіть шкідливими.

Законопроект також передбачає покарання для людей, які беруть гроші на проведення «лікування». Навіть ті, хто рекламує таку практику, потраплять під удар Закону.

Уряд заявляє, що новий закон не забороняє приватні бесіди на тему сексуальної орієнтації або подібні дискусії з вчителями, шкільними психологами, релігійними лідерами або фахівцями з психічного здоров’я.

Всесвітня організація охорони здоров’я, а також ряд асоціацій лікарів і терапевтів з Канади, Сполучених Штатів і Великобританії засуджують гомосексуальні «методи лікування» і наводять систематичні наукові дані, які свідчать про те, що такі спроби є неефективними і травмують.

Поки що лише деякі країни прийняли закони, що забороняють таке “лікування”. Двоє з них – Еквадор і Мальта. Німеччина обговорює закон, який ще не внесений до парламенту.

У 2018 році Великобританія також оголосила, що буде підготовлено законодавство проти «шкідливої практики».