Лоукостерів в Україні стане ще більше

В українському уряді в середньостроковій перспективі планують істотно збільшити частку лоукостерів на ринку пасажирських авіаперевезень.

У програмі нового уряду передбачається вивести на нову висоту авіаційну галузь України. Протягом наступних п’яти років пасажиропотік повинен збільшитися на 60 відсотків – до 32 мільйонів пасажирів на рік. Таку динаміку нарощування пасажиропотоку повинні, в першу чергу, забезпечити лоукостери, частка яких за цей період, згідно з планами уряду, повинна збільшитися до 63 відсотків.

Звичайно, для реалізації цього плану, в програмі передбачено, що стимулювати авіаційну галузь економіки має подальший розвиток мережі аеропортів України. Без інвестицій тут не обійтися. Оскільки в державному бюджеті грошей на все не вистачає, уряд планує створювати для бізнесу вигідні умови, щоб залучати інвестиції через механізм концесії.

Також в планах українського уряду привести систему державного регулювання в авіації у відповідність з міжнародними стандартами: в повному обсязі реалізувати Держпрограму з безпеки польотів, відкрити представництво в Міжнародній організації цивільної авіації (ICAO) і забезпечити членство України в Європейському агентстві з безпеки польотів (EASA).

Конкуренцію на ринку будуть стимулювати за рахунок збільшення з 25 до 75 відсотків кількості сертифікованих за нормами Євросоюзу українських авіакомпаній.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що в авіакомпанії Ryanair планують на українських рейсах перевести понад 1,5 мільйона пасажирів в 2020-м фіскальному році.

Серед десяти країн Східної Європи Україна на другому місці за кількістю пасажирів повітряного транспорту.