Аеропорт «Харків» значно наростив пасажиропотік

Пасажиропотік харківського аеропорту зростає практично кожного місяця.

Перший місяць 2019 року для трудового колективу Міжнародного аеропорту «Харків» почався дуже вдало. Співробітники транспортного підприємства протягом січня обслужили майже 72 тисячі пасажирів. Якщо порівнювати з кількістю пасажирів за аналогічний період минулого року, то виходить, що пасажиропотік збільшився на 20 відсотків.

В першу чергу, такого істотного зростання пасажиропотоку вдалося досягти за рахунок розширення протягом всього 2018 року мережі міжнародних маршрутів. За підсумками роботи за січень, виконаний 231 рейс на міжнародних напрямках.

Адміністрація аеропорту впевнена, що і в подальшому буде спостерігатися активне зростання пасажиропотоку, оскільки найближчим часом будуть відкриті нові як внутрішні, так і міжнародні маршрути.

Представники аеропорту поінформували, що «внутрішніми перевезеннями в січні 2019 року скористалося 16,3 тисячі пасажирів, міжнародними – 55,5 тисяч пасажирів. Топ-напрямками стали Стамбул (Туреччина), Шарм-Ель-Шейх (Єгипет), Відень (Австрія) і Варшава (Польща)».

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що за підсумками 2018 року кількість пасажирів, які скористалися послугами українських авіакомпаній, збільшилася на 16 відсотків і склала 6,8 мільйона людей.

Про нові маршрути офіційно оголосили найпопулярніші серед українських пасажирів бюджетні авіакомпанії Wizz Air и Ryanair.