Російські компанії не наймають співробітників з орфографічними помилками в резюме

Майже половина роботодавців в Росії (47%) відмовляються приймати кандидатів на роботу через орфографічні і пунктуаційні помилки в їх резюме. При цьому 69% зазначають, що основною причиною негайної відмови в прийомі на роботу є недотримання вимог, викладених в вакансії. Про це свідчать результати дослідження «Работа.ру», надані ТАСС.

Дослідження показує, що 40% роботодавців видаляють більше половини всіх резюме на першому етапі пошуку роботи. 1/3 представників компаній не розглядають до 50% заявок через перше негативне враження, а ще 30% не готові дати шанс кожному четвертому кандидату.

«Основною причиною негайної відмови з боку роботодавця є невідповідність вимогам, зазначеним в вакансії. Так відповіли 69% респондентів. Для 45% занадто часта зміна місця роботи є фактором небажання приймати на роботу»,- йдеться в дослідженні. Відзначається, що 47% російських роботодавців відштовхують орфографічні та пунктуаційні помилки в резюме кандидата. 16% не задоволені великим обсягом непотрібної інформації про кандидата. 12% респондентів вважають, що здобувачі плутають навички з особистими якостями, ще 7% роботодавців не готові розглядати резюме без фото. Стільки ж респондентів відзначили, що їм не подобається неадекватний дизайн резюме.

Крім того, 75% представників компаній говорять, що добре задокументований попередній досвід роботи та навички необхідні для ідеального резюме. Більше 1/3 (33%) хочуть бачити тільки цифри і факти в резюме, а 25% хочуть портфоліо, ще 23% не бачать чітко заявлених сильних сторін кандидата в супровідному листі. Ще 13% вважають за краще бачити в резюме здобувача на вакансію відповідну вищу або додаткову освіту, а 11% – посилання на особисті сторінки в соціальних мережах.

В опитуванні взяли участь понад 1000 керівників російських компаній і директорів з персоналу.