В Японії новий прем’єр-міністр

За повідомленнями світових інформаційних агентств, парламент Японії обрав голову правлячої Ліберально-демократичної партії Йосихіде Сугу новим прем’єр-міністром країни.

Його кандидатуру підтримала більшість депутатів ключової нижньої палати парламенту, яка, згідно з конституцією, має вирішальне слово при виборах нового прем’єр-міністра.

За обрання Суги проголосували 314 депутатів з 462 в нижній палаті. Суга також отримав більшість у верхній палаті.
Очікується, що найближчим часом він оголосить склад свого кабінету, в якому нинішні міністри, як очікується, збережуть свої посади, а саме: Тосиміцу Мотегі (міністр закордонних справ), Таро Асо (міністр фінансів), Казуйосі Акаба (міністр інфраструктури, транспорту та туризму ), Сейко Хашимото (міністр, відповідальний за організацію Олімпійських та Паралімпійських ігор в Токіо), Ясутоші Нисимура (міністр економічної та фінансової політики).

Очікується також перепризначення міністра економіки, торгівлі і промисловості (Хіроші Кадзіяма).

Однак міністр оборони Таро Коно йде у відставку, і очікується, що його місце займе Нобуо Киши, молодший брат Сіндзо Абе, який зараз є заступником міністра закордонних справ. Коно займе пост державного міністра, який курирує реформи в держслужбі.

28 серпня Сіндзо Абе подав у відставку з поста прем’єр-міністра Японії через поганий стан здоров’я.