Туристичні путівки тепер продаватимуть за новими правилами

Після численних затримок рейсів і скандальних ситуацій, які виникали цього літа дуже часто, в уряді планують прийняти нові вимоги для всіх учасників ринку: туроператорів, турагентів і перевізників.

Як розповів голова комітету Верховної Ради з туризму Артур Палатний, зміни правил на ринку надання туристичних послуг повинні перш за все гарантувати українським туристам, що вони більше не будуть потрапляти в неприємні ситуації, як в цьому році.

Насамперед, необхідно запустити інструмент фінансової гарантії, щоб були прописані правила відповідальності туроператорів і турагентів за неналежне виконання або невиконання договору.

Також необхідно прописати умови, щоб туроператори не зловживали маніпуляціями з переселенням в інший готель.

Очікування туристів цілодобово в аеропорту відбувається через те, що не працює норма, яка прямо зобов’язує чартерного перевізника повернути пасажирів в терміни, зазначені у квитках.

Експерти туристичного ринку стверджують, що проблеми з літаками – міф, і при бажанні, можна все правильно організувати. Головне, чітко прописати відповідальність авіакомпанії.

В уряді розробляються різні варіанти рішень, які б дали можливість гарантувати українським туристам відпочинок без стресових ситуацій, який вже і відпочинком назвати важко.

Бронювання путівок на 2019 рік стартувало на місяць раніше. Крім найпопулярнішою серед українців Туреччини, активно розкуповуються тури в Грецію. Є цікаві пропозиції в Іспанію, Туніс, Італію.

Нагадаємо, ціни на відпочинок в Єгипті на новорічних канікулах майже в два рази вищі у порівнянні з торішніми, це пов’язано зі збільшенням кількості відпочиваючих з країн ЄС.

Джерело: www.eurabota.ua

18.12.2018