Президент Китаю: епідемія коронавірусу практично контролюється

Епідемія коронавірусу була практично підконтрольна. Про це заявив президент Китаю Сі Цзіньпін під час свого візиту в Ухань, повідомляють французька преса і DPA.

«Є перші результати, щоб стабілізувати ситуацію та переламати тенденцію в Ухані і Хубей», – сказав Сі, цитуючи китайське інформаційне агентство Сіньхуа.

Китайський лідер відвідав місто Ухань, який є епіцентром епідемії коронавірусу, на тлі обнадійливого повідомлення від міністерства охорони здоров’я про те, що нових інфекцій було всього 19 за останні 24 години.

Значне скорочення числа нових інфекцій свідчить про те, що радикальні заходи, що вживаються китайською владою для боротьби з коронавірусом, працюють, зазначає французька преса.

Цього ранку Сі Цзіньпін в хірургічній масці прилетів в Ухань на літаку, щоб перевірити, як здійснюються заходи по боротьбі з епідемією та її профілактиці. Як передає ТАСС, він зустрівся з лікарями, військовими, соціальними працівниками, співробітниками поліції, волонтерами, пацієнтами та пересічними мешканцями.

Хубей і Ухань є пріоритетними та ключовими місцями в боротьбі з поширенням коронавірусу. За його словами, в боротьбі з коронавірусом відбулися позитивні зміни.