Ціни в Закарпатській області поступаються лише київським

З початку 2018 року ціни в Закарпатській області зросли на 11 відсотків.

За даними Держстату, Закарпатська область за рівнем цін на продукти харчування поступається лише Києву, правда, за рівнем заробітної плати Закарпатська область знаходиться зовсім не на перших місцях.

Споживчі ціни ростуть щомісяця. За підсумками листопада – в середньому на 1,4 відсотка, а з початку року – на 11 відсотків. І це тільки за офіційними даними, які, не для кого вже не секрет, розраховуються за такою методикою, що інфляція виходить набагато нижче реальної.

Лідерами подорожчання є овочі, які додали в ціні на 12,6 відсотка. Інші продукти подорожчали не так значно, але, з огляду на мізерні заробітні плати і пенсії переважної більшості закарпатців, кожен відсоток зменшує купівельну спроможність людей. Сир подорожчав на 2,7, масло – на 1,9, молоко, хліб і хлібопродукти – на 1,5 відсотка. Добре, що, завдяки рекордному врожаю, ціни на фрукти і на цукор знизилися на 4 відсотки.

Тож не дивно, що величезна кількість жителів Закарпатської області за краще працевлаштуватися в сусідніх країнах – Чехії, Словаччини, Польщі, Угорщини, щоб вийти зі скрутного становища.

Нагадаємо, згідно з оновленими даними Державного агентства статистики України, близько однієї третини жителів країни живуть нижче офіційно встановленого рівня бідності.

Джерело: www.eurabota.ua

18.12.2018