Несподівано: на українських морських курортах в готелях не вистачає номерів

Українці почали активно їздити на морські курорти. Про це свідчить той факт, що вже в квітні важко знайти номер в пансіонатах і готелях середнього і вищого класу.

Крім того, що останні кілька років доходи дозволяють все більшій кількості українців їздити відпочивати на морські курорти, ще й збільшується число іноземних туристів, які приїжджають до України.

Директор Центру розвитку туризму України Володимир Царук розповів, що «на липень-серпень багато готелів вже повністю заброньовані, дитячі табори заповнені, оскільки бронювання йде на два місяці вперед. На сьогодні ситуація непогана».

За словами Володимира Царука, на сьогоднішній день в Україні спостерігається дефіцит номерного фонду, зокрема на курортах Херсонської області, на яких у минулому році відпочили близько 3,5 мільйона чоловік. У цьому році очікується значне зростання числа відпочиваючих.

«Люди стали більше грошей витрачати на відпочинок, який вже може дозволити собі більша кількість людей»,– додав директор Центру розвитку туризму.

Одне з провідних туристичних міст України скоро буде дивувати мандрівників і відпочиваючих новим незвичайним маршрутом. Через історичний центр Львова планують організувати підземний туристичний маршрут.

Істотна надбавка до державного бюджету від туристичного сектору економіки України зросла за минулий рік в два з половиною рази.