Ціни на житло у Великобританії в квітні набирають обертів

Зростання цін на житло в Британії  прискорилося в квітні, дані по іпотечному кредитору Nationwide показали в середу, додавши до інших ознаками, що спад на ринку житла напередодні Brexit, можливо, досяг дна.

Ціни зросли на 0,9 відсотка в річному вираженні, прискорилися з росту на 0,7 відсотка в березні.

Це був найбільший ріст з листопада, хоча він все ще був слабким у порівнянні з останніми тенденціями на часто зростаючому ринку житла Великобританії – ціни росли приблизно на 5 відсотків на рік під час референдуму по Brexit в 2016 році, за даними Nationwide.

У місячному вираженні ціни зросли на 0,4 відсотка після зростання на 0,2 відсотка в березні, що також є найбільшим зростанням з листопада.

Економісти, опитані Reuters, очікували, що ціни виростуть на 0,7 відсотка в річному вираженні і виростуть на 0,2 відсотка в порівнянні з березнем.

Роберт Гарднер, економіст з Nationwide, сказав, що вперше покупці, схоже, ігнорують занепокоєння з приводу все ще невпевненого догляду Британії з Європейського Союзу, чому сприяють низькі процентні ставки і найнижчий рівень безробіття за останні 40 років.

«Не дивлячись на те, що зберігається економічна невизначеність явно позначається на споживчих настроях, це не завадило подальшому сталому зростанню числа покупців, які вперше виходять на ринок житла в останні квартали», – сказав він.

Дані показали, що кількість іпотечних кредитів, отриманих першими покупцями, наближалося до докризового рівня.

У той час як ціни в цілому по країні ростуть, ціни в Лондоні впали у відповідності з різними показниками ринку, які постраждали від поєднання недоступних цін для багатьох покупців, податкових змін, що впливають на ринок з правом на покупку і невизначеність з Brexit, який важко відбився на індустрії фінансових послуг столиці.

Прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей в минулому місяці забезпечила продовження терміну дії Brexit до 31 жовтня, уникнувши потенційного шоку від безрезультатного Brexit на даний момент, але залишивши п’яту за величиною економіку світу як і раніше в глибині невизначеності щодо того, як вона вийде з ЄС. ,