Македонська армія починає охороняти життєво важливі об’єкти в країні

З сьогоднішнього дня частини військової поліції будуть активно брати участь в забезпеченні безпеки життєво важливих об’єктів, в тому числі уряду, парламенту та в’язниці в Скоп’є. Йде реорганізація, включаючи зміцнення безпеки в резиденції президента з армійськими підрозділами. За повідомленням Міністерства оборони, безпека буде здійснюватися об’єднаними групами, до складу яких входять підрозділи поліції.

Армія надасть спорядження, буде носити військову форму і буде озброєна. Протягом останніх двох днів військові були ознайомлені з дозволами, процедурами та зобов’язаннями, пов’язаними з цим завданням.

«Надання цих засобів здійснюється в повній координації з Міністерством внутрішніх справ і грунтується на Указі, який визначає завдання армії в надзвичайному стані. Таким чином, Міністерство оборони і армія візьмуть на себе деякі обов’язки Міністерства внутрішніх справ і дозволять поліцейським силам “зосередити свої можливості на виконанні завдань, основна мета яких полягає в дотриманні заявлених заходів уряду щодо запобігання поширенню коронавірусу”», – сказали в міністерстві.