Введення податку на посилки з-за кордону цілком реально

У Верховній Раді всерйоз обговорюється питання оподаткування податком посилок, які українці отримують з інших країн. Законопроект вже був на розгляді, але з-за хвилі критики і невдоволення громадськості був знятий з порядку денного.

Для тих українців, які звикли купувати товари в закордонних інтернет-магазинах, можуть настати нелегкі часи, оскільки уряд і народні депутати найближчим часом планує знову розглянути скандальний законопроект про оподаткування посилок, які йдуть в Україну з інших країн.

Для багатьох українців купівля у великих інтернет-магазинах за кордоном – відмінна альтернатива непідйомним цінами в українських магазинах. Адже ні для кого не секрет, що ціни на товари широкого споживання в наших магазинах в рази вище, ніж у тій же Польщі, не кажучи вже про зарубіжних інтернет-магазинах.

 интернет-магазин

В уряді вирішили впритул зайнятися цим питанням, йде активне обговорення ідеї обкласти 20-типроцентным податком всі міжнародні посилки, вартість яких перевищує 22 євро (за курсом трохи більше 700 гривень). На сьогодні митні платежі стягуються тільки при відправленні товарів, ціна яких більше 150 євро. З Європи і США українці найчастіше замовляють іграшки, підгузники, одяг, вітаміни та електроніку.

Починаючи з 2019 року, кожен місяць можна буде отримати не більше трьох міжнародних посилок вартістю до 150 євро кожна. Заходи спрямовані на боротьбу з чорними імпортерами, які купують товари як приватні особи і не платять податки.

Нагадаємо, раніше ми писали про наборі сезонних працівників компанією Amazon в свої центри логістики електронної торгівлі на період новорічних і різдвяних свят, щоб обслужити без затримок всіх клієнтів.

Джерело: www.eurabota.ua

05.11.2018