За порушення паркування виписувати штрафи поки нікому

Першого листопада було заплановано, що у всіх українських містах повинні були вийти на вулиці інспектори, в чиї обов’язки входить контроль за дотриманням водіями правил паркування.

 нарушение правил парковки

Незважаючи на запевнення влади, що по всій Україні з 1 листопада 2018 року запрацює спеціальна інспекція, яка буде стежити за порядком паркування та попередження її порушень, поки ніяких інспекторів хоча б у Києві виявлено не було.

Все залежить від рішення, які ще не прийняли чиновники Київської міської державної адміністрації. Очевидно, що щось пішло не так, інакше інспектори вже б виконували свої службові обов’язки. На 137 вакансій інспекторів був оголошений тендер. Планується, що більша частина працівників буде працювати безпосередньо на вулицях міста з метою профілактики порушень паркування, а інші будуть займатися в офісі адміністративними питаннями.

На думку водіїв, потреби в контролі немає, оскільки у Києві немає нормальних умов для паркування, тому порушення будуть і далі, просто міська влада таким чином хочуть збільшити за рахунок штрафів надходження в бюджет.

Найбільш поширеними порушеннями залишаються паркування на смугах громадського транспорту та на пішохідних зонах, тротуарах. Основною причиною такої поведінки водія є катастрофічний дефіцит паркомісць. За статистикою, на одне місце в Києві претендують 26 автомобілів.

Нагадаємо, раніше ми писали про новий податок, який хочуть стягувати з власників старих автомобілів, які були виготовлені більше п’яти років тому.

Джерело: www.eurabota.ua

05.11.2018