Володимира Зеленського звинувачують в плагіаті промови його попередника

Нового президента України Володимира Зеленського звинуватили в плагіаті фрагмента мови його попередника Петра Порошенка, який використовувався на переговорах з главою Європейської ради Дональдом Туском у середу в Брюсселі.
«Україна в ЄС – це смерть російського імперського проекту, більш того, це сильний удар по російському авторитаризму і шлях до демократичних перетворень в Росії і на всьому пострадянському просторі», – сказав Зеленський під час зустрічі з Туском.
«Це очевидний плагіат»,- сказав прес-секретар Порошенка Святослав Чехолко. «Новий президент вкрав весь параграф з промови Петра Порошенка на з’їзді Європейської партії солідарності», – написав він у Facebook. Конгрес відбувся в минулу п’ятницю.
Після цього звинувачення адміністрація Зеленського почала розслідування, яке показало, що мова була підготовлена ​​співробітниками Міністерства закордонних справ, які одночасно працювали і на Порошенко.
«Якщо буде підтверджено приватне співробітництво чиновників МЗС з Петром Порошенко, проти них будуть прийняті найсуворіші дисциплінарні і кадрові висновки», – попередила адміністрація нового президента.
«Ми вважаємо, що ці дії диверсією окремих співробітників Міністерства закордонних справ і свідомою провокацією з боку команди Петра Порошенка»,- йдеться в офіційному повідомленні.