300 євро на кожну дитину в Німеччині з сьогоднішнього дня

Виплата 300 євро на кожну дитину в Німеччині починається сьогодні. Це лише один із заходів в пакеті заходів з порятунку, узгодженому в червні для боротьби з пандемією коронавіруса.

Як повідомляє DW, близько 18 мільйонів дітей отримають доплату в розмірі 300 євро. Із загальної суми 200 євро будуть виплачені в вересні, інші 100 євро – в жовтні.

Запити на отримання грошей не відправляються – оплата відбувається автоматично. Єдиною умовою для отримання цієї суми є отримання допомоги на дитину не менше одного місяця цього року, тобто бонус в розмірі 300 євро також отримають батьки, чиї діти народяться до кінця року.

Конкретна дата виплати суми залежить від остаточної цифри в номері для отримання допомоги на дитину – вона починається з нуля. Право на отримання бонусу мають близько 18 мільйонів дітей і молодих людей, а загальна сума виплат становить мільярди.

Однак багато хто вважає цей захід недостатнім. «Одноразовий бонус в розмірі 300 євро зовсім не може допомогти сім’ям», – заявила депутат від лівої партії Сабіна Ціммерманн. Вона посилається на те, що пандемія ще більше погіршила становище багатодітних малозабезпечених сімей. Згідно з розрахунками Циммерман, заснованими на офіційній статистиці, в минулому році майже 40% сімей з трьома і більше дітьми перебували під загрозою бідності.

Проте, глава Німецького інституту економічних досліджень Марсель Фратшер зазначає, що бонус є не тільки дуже значущим, але і «одним з найбільш розумних заходів в пакеті щодо поліпшення економічної ситуації». «Ця добавка допоможе сім’ям, які потребують підтримки в кризовій ситуації, швидко і цілеспрямовано», – сказав Фратчер.