Польща може претендувати на 5 тисяч гектарів землі в Україні

Українські чиновники заявили, що Польща може претендувати на українські землі, виною тому природна межа між державами, яка йде по річці Буг.

 река Буг

Згідно з угодою про розподіл кордонів, польсько-український кордон проходить через середину русла річки Буг, яка ніяк не хоче стояти на місці, тим самим і робить проблеми.

Нещодавно досить дивну інформацію повідомила Державна аудиторська служба в Києві, яка заявила, що кілька тисяч гектарів українських земель можуть відійти Польщі, виною тому є річка Буг. Як відомо Буг протікає через три держави Україну, Польщу та Білорусь, на ділянці 360 кілометрів утворює природний кордон між Польщею і Україною.

Угода про розподіл державних кордонів говорить, що кордон між двома державами проходить через середину русла річки Буг. Річка міняє свій напрямок і продовжує рухатися вглиб України і таким чином де-факто розширює кордони Польщі. На регулювання вод річки Буг потрібно близько 60 мільйонів євро – кажуть у RMF24.

Швидше за все, Польща не висуватиме жодних претензій щодо розширення своєї території. Так як на даний момент обидві країни залежні один від одного.

Джерело: www.eurabota.ua

05.11.2018