Японія запрошує на роботу все більше іноземців

Уряд Японії схвалив законопроект, що дозволяє приймати більше працівників з-за кордону, щоб пом’якшити нестачу робочої сили. Прем’єр-міністр Шинцо Абе хоче, щоб нові правила вступили в силу в наступному році.

 премьер-министр Шинцо Абэ

Нова програма уряду Японії спрямована, щоб забезпечити доступ до ринку праці менш кваліфікованих працівників у сферах, де не вистачає робочих рук. Наприклад, таких, як громадське харчування, будівництво або догляд за хворими і людьми похилого віку.

Завдяки прискоренню роботи в парламенті над цим проектом, його реалізація може відбутися в квітні наступного року, – пише агентство AFP.

Уряд Японії планує ввести нові візи, які теоретично дозволять іммігрантам з потрібною кваліфікацією приїхати до Японії, працювати там протягом п’яти років. Плануються дві підкатегорії віз для затребуваних кадрів і для тих, хто має високу кваліфікацію і знає японську мову, ці люди можуть привезти свої сім’ї в Японію і отримати постійну візу.

Згідно з офіційною статистикою, у 2017 році в Японії було близько 1,28 мільйонів іноземців, в той час як кількість жителів Японії становила 128 мільйонів. Більше третини іноземців (459 тис.) складають люди, які одружилися з громадянами Японії, Південної Кореї і знаходяться в Японії протягом тривалого часу.

Рівень безробіття в Японії у вересні склав 2,3%, що є одним з найнижчих показників за останні 25 років.

Джерело: www.eurabota.ua

05.11.2018