Зростання української економіки знову сповільнилося

Валовий внутрішній продукт (ВВП) України, який є одним з найголовніших показників економічного розвитку країни, за підсумками третього кварталу істотно уповільнив зростання.

 ВВП Украины

Українська економіка за запевненням представників влади і багатьох експертів, починає поступово відновлюватися і виходити з кризи. Про це свідчить, хоча і невеликий, але все-таки зростання ВВП. Незважаючи на прогнози багатьох економічних аналітиків, зростання в третьому кварталі зріс менше, ніж очікувалося. У першому півріччі економіка показувала набагато кращі результати розвитку.

Згідно зі статистичними даними, опублікованими Національним банком, зростання ВВП України в третьому кварталі 2018 року сповільнилося до 3,1 відсотка. Кварталом раніше він становив 3,8 відсотка. Основною причиною уповільнення виявилося погіршення динаміки більшості базових галузей економіки.

Поряд з цим, тривало подальше нарощування грошових переказів трудових мігрантів, що разом із зростанням заробітної плати та соціальних виплат стимулювало споживчий попит і імпорт.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що середня заробітна плата в Україні, згідно з даними Державної служби статистики, становить близько 9 тисяч гривень.

Джерело: www.eurabota.ua

05.11.2018