В Україні зарплата зростає, але й ціни в магазинах не відстають

Чи виявилися можливості українських громадян більш краще в плані збільшення доходів, сказати не важко, проте, віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що середня зарплата в Україні зросла і впевнено випереджає інфляційні процеси.

Однак за словами Голови Української асоціації постачальників торговельних мереж Олексія Дорошенко, існує парадокс української інфляції, який «полягає в сильному розшаруванні доходів. Гарну картину роблять за такою методикою – беруть середнє значення між мільйонером і людиною, якій вистачає тільки на їжу і найнеобхідніше. Людина з високим рівнем життя інфляції майже не помічає, але а з низьким рівнем доходів зауважує 15-20 відсотків, оскільки на покупку продуктів необхідно витратити 40-50 відсотків сімейного бюджету».

Українська асоціація постачальників торговельних мереж порахувала, що купівельна спроможність з початку року істотно змінилася. Протягом 10 місяців цього року купівельна спроможність знизилася на 22 продукту з 31. А ось гречки, цукру, яєць і соняшникової олії українці можуть купити набагато більше – дрібниця, але приємно.

Нагадаємо, за твердженням віце-прем’єра України Павла Розенка і Держстату, реальна заробітна плата зросла в цьому році на 15 відсотків.

Джерело: www.eurabota.ua

07.12.2018