Німеччина закликала ЄС прискорити розгляд російської вакцини

Регіональні лідери Німеччини закликали ЄС прискорити розгляд російської вакцини Sputnik V і забезпечити, щоб після затвердження її можна було ефективно поширювати по всьому блоку.

«Важливо прискорити процедури затвердження, особливо у випадку зі Sputnik V», – заявив прем’єр-міністр Баварії Маркус Зодер на прес-конференції після переговорів керівників 16 провінцій Німеччини з президентом Європейської комісії Урсулою фон дер Ляєн.

Він підкреслив, що європейські дослідження поки показали, що російська вакцина «надзвичайно безпечна» і «в деяких випадках краще, ніж вакцини, які вже були схвалені … Нам потрібно схвалити її швидко і ефективно, а не занурюватися в класичні для вакцини бюрократичні подробиці “, – наполягав Зодер.

За його словами, схвалення зараз «тільки питання часу», і що для ЄС важливіше укладати угоди щодо забезпечення виробництва і поставок.

«Європа повинна вести переговори швидко і не чекати схвалення. Це наполегливий заклик не упустити ще один шанс»,- сказав він.

Мер Берліна Майкл Мюллер також зазначив, що «нам потрібна кожна вакцина, яку ми можемо отримати». На початку цього місяця Європейське агентство з лікарських засобів (EMA) почало стандартну перевірку Sputnik V, хоча кілька країн ЄС вже почали її використовувати.