Дев’ятсот фунтів стерлінгів: таку ціну заплатило кожне домогосподарство Великобританії за Brexit

Зниження реальних доходів населення та зменшення на 2% обсягу ВВП від прогнозованого два роки тому – підсумки голосування по виходу Великобританії з ЄС.

Великобритания фото

Глава Банку Англії Марк Карні констатував факт зниження реальних доходів переважної більшості громадян Сполученого Королівства, а також значного зменшення валового внутрішнього продукту після рішення британців на референдумі два роки тому вийти зі складу ЄС.

«Реальні доходи домашніх господарств нижче на 900 фунтів стерлінгів раніше прогнозованих у травні 2016 року, що є великою сумою», – сказав він, маючи на увазі загальне зростання доходів за два роки після референдуму в 2016 році.

Коментарі глави Банку Англії викликали критичну реакцію з боку прихильників Брексита, наприклад міністр закордонних справ Борис Джонсон наполягає на тому, що вихід Великобританії з ЄС не приніс шкоди інтересам країни.

«Я вважаю, що глава казначейства дав остаточну відповідь на це питання, а саме, що Brexit не зашкодив інтересам країни», – заявив Джонсон.

Згідно попереднього аналізу економістів, потенційна вартість Брексита для кожного домашнього господарства становила 600 фунтів.

Джерело: www.eurabota.ua