Серйозний дефіцит водіїв громадського транспорту в Польщі. Працювати за 3750 злотих в місяць ніхто не хоче

Міські відділення транспорту в Польщі борються з нестачею персоналу, на їхню думку, «проблема дуже серйозна». Середній вік водіїв у цій галузі перевищує 45 років, і тільки в цьому році більше 1000 водіїв можуть піти на пенсію.

транспорт в Польше

Управління транспорту повідомляє про проблему браку робочих. Ця проблема настільки серйозна, що, якщо в перший половині 2018 року водії підуть з роботи у зв’язку з виходом на пенсію, то у другій половині 2018 року доведеться обмежувати транспортні маршрути на автобусних лініях, тому, що нікому буде працювати.

У зв’язку з нестачею персоналу компанії перевізники розглядають можливість фінансування курсів для кандидатів-водіїв для отримання водійських прав категорії D разом з кваліфікацією для пасажирських перевезень. Вартість цих курсів згодом буде вирахувана із заробітної плати майбутнього працівника. Такі курси вже проводилися в Лодзькому управлінні міського транспорту. До таких способів, як курси для водіїв у майбутньому хочуть звернутися і інші воєводства, які борються з нестачею персоналу.

eurabota.ua