Кількість робочих місць у фінансовому секторі Лондона підскочила на 40%

“Станом на кінець 2021 року кількість вакансій у фінансовій сфері в Лондоні перевищила допандемічний рівень, що є ознакою відновлення набору персоналу в цьому секторі після кризи, спричиненої коронавірусом”, – повідомляє Reuters.

Звіт Morgan McKinley про набір персоналу, в якому представлена ​​докладна інформація про тенденції у фінансовій галузі Лондона, показує, що у четвертому кварталі 2021 року у фінансовому секторі на 40% більше вакансій, ніж у тому ж кварталі періоду 2019 року, до того, як вибухнула пандемія.

Торік у Лондоні було створено понад 32 000 фінансових робочих місць, що приблизно вдвічі більше, ніж у 2020 році, завдяки стрибку у другому кварталі, коли британська програма вакцинації дозволила більшій кількості людей повернутися до офісів.

“Загалом кількість робочих місць, як і раніше, відображає обнадійливе відновлення після Brexit, пандемії та ізоляції”, – сказав Хакан Енвер, керуючий директор Morgan McKinley. Він додав, що зростаючі інвестиції в сектор фінансових технологій у Лондоні також допомогли.

Половина економічної продукції промисловості фінансових послуг Великобританії виробляється у Лондоні. Згідно з урядовими даними за грудень 2020 року, на цей сектор припадає майже десята частина загального обсягу виробництва у Великій Британії.