Складено рейтинг найщасливіших країн світу, але Україна не входить в їх число

Щастя – є природною метою існування для кожної людини. Однак, його досягнення вкрай складний процес, який, на жаль, часто не залежить від окремої особистості і її бажань.

В Україні відчути себе щасливим не просто, через непростою економічною ситуацією і соціальних проблем. Адже, для щастя потрібно бути впевненим в завтращнем дні. Однак, в країні, де мільйони людей змушені шукати роботу за кордоном – це практично недосяжна мета.

Проблема досягнення щастя є об’єднуючою для людей і завжди актуальною, у зв’язку з чим Організація об’єднаних націй ввела окремий свято – День щастя, який щороку святкується 20 березня.

18-sem-2

Спеціально до цієї дати проводиться масштабне дослідження, визнане з’ясувати, жителі яких саме країн є найбільш щасливими людьми.

Опитування проводиться глобальною ініціативою Sustainable Development Network Solutions, яка напередодні опублікувала своє дослідження World Happiness Report 2017.

Творці «рейтингу щастя» народів тієї чи іншої країни враховували 6 факторів:

  • частка ВВП на душу населення;
  • очікувані здорові роки життя;
  • ступінь довіри в суспільстві;
  • рівень свободи самовираження;
  • великодушність (рівень благодійності).

На жаль, Україна в опублікованому списку найщасливіших країн посіла лише 131 місце. Поруч з нашою країною виявилися такі «благополучні» країни, як Гана і Уганда.

У першу десятку найщасливіших країн і народів світу потрапили Норвегія ( 1 місце), за нею відразу ж йде Данія, Ісландія та Швейцарія. Крім того, високим ступенем щастя можуть похвалитися жителі таких країн, як Фінляндія, Нідерланди, Канада, Нова Зеландія, Австралія та Швеція.