Українці за кордоном: країни, де живуть і працюють наші

Статистика знає все, і навіть те, скільки українців живе і працює за кордоном. Опубліковано п’ятірка країн, де проживає найбільша кількість українців, це: Росія, Канада, Польща, Бразилія і США. Вісім мільйонів наших співвітчизників живуть і працюють за межами України, з них: 4,4 млн живе в Російській Федерації, в Канаді і в Польщі живе за 1,2 млн, 940 тисяч в США, 500 тисяч в Бразилії, в Італії – 231 тисяча українців, а в Німеччині – 230 тисяч.

Після спеціально проведеного опитування, дві третини українців за кордоном заявили, що задоволені своєю оплатою праці і умовами життя в новій країні. Переважна кількість мігрантів складають тридцятирічні жінки. Майже одна п’ята з числа українців, які працюють, зайняті в IT-сфері.одна пятая из числа украинцев, которые работают за рубежом, заняты в IT-сфере.

Можливість заробити значно більше, ніж на батьківщині дозволяє допомагати грошима своїм родичам, які живуть на батьківщині. Масштаби фінансової допомоги воістину величезні, наприклад, в Польщі працює 90% українців з числа всіх мігрантів, за допомогою онлайн-сервісу TransferGo вони переказали своїм рідним і близьким близько 4,3 мільярдів злотих, це на 70% більше, ніж в 2016 році.

Для тих, хто хоче дізнатися інформацію про працевлаштування в різних країнах можна скористатися www.eurabota.ua.