Українці невпинно шлють гроші до України

У Національному банку України уважно стежать за тим, скільки грошей пересилають українці, які трудяться за кордоном і фінансово підтримують своїх рідних і близьких на батьківщині.

Як підрахували фахівці НБУ, протягом першого півріччя 2019 року мільйони наших співвітчизників, які вирішили заробити в інших країнах, досить активно пересилали гроші своїм родичам до України.

В цілому, трудові мігранти за шість місяців перевели понад 5,5 мільярда доларів, які дають можливість їх сім’ям більш-менш нормально жити, не відмовляти собі в елементарних потребах і робити невеликі заощадження.

Згідно зі статистичними даними, лідерами за кількістю переказаних грошей до України стали заробітчани, які працюють у сусідній Польщі. За ними по активності і кількості надісланих грошей розташувалися ті українці, які працюють у Чехії. Замикають трійку лідерів українці в Росії.

Так, українці, що працюють в Польщі, вже встигли переслати до України близько 1,9 мільярда доларів. А ті, хто працює в Чехії – 505 мільйонів доларів. Українці, що працюють в Росії переслали 498 мільйонів доларів.

Зі Сполучених Штатів також надіслана чимала сума грошей – 458 мільйонів доларів. З усіх країн Євросоюзу – 3, 65 мільярда доларів.

Поки грошей переведено на 254 мільйони більше, ніж за першу половину 2018 року. Швидше за все, ця тенденція збережеться і надалі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що на думку експертів МВФ, Україна стрімко втрачає кваліфікованих працівників, оскільки вони в більшості випадків не можуть розраховувати на адекватну оплату праці і їдуть до інших країн, де заробляють в рази більше.

«Більшість українців не має можливості робити грошові накопичення»,- стверджують в Держстаті. Тільки 9 відсотків українців примудряються відкладати гроші.