У Польщі зривається сезон збору полуниці, із-за дефіциту робочої сили з України

Польща починає відчувати перші наслідки відтоку робочої сили з України. Так, сезон збору полуниці в країні може бути зірвано через брак робочих з нашої країни. Українці в цьому році не так охоче йдуть на сезонні роботи, вибираючи інший, більш високооплачувану працю.

Сезонные работы

На даний момент на польських полях залишається величезна кількість так і не зібраної полуниці. Зірвати урожай просто нікому, оскільки в Польщі не вистачає робітників на сезонні заробітки.

Про це заявив президент Національної асоціації виробників овочів і фруктів Польщі Анджей Гайовничек.

Нагадаємо. що в Німеччині також потребують українських сезонних працівниках, яким готові платити більше, ніж в Польщі.

За словами фахівців, слідом за сорвавшимся сезоном збору врожаю полуниці може постраждати майбутні заробітки на збір малини та вишні.

У Польщі заявили, що недолік українців виник із-за того, що українці не можуть вчасно в’їхати в країну, з-за нових правил оформлення. Тисячі наших співгромадян чекають на свої робочі візи, замість того, щоб в’їхати в країну на роботу по біометрії, що відповідає нормам польського законодавства. Відповідно до політики Прикордонної служби Польщі, в’їзд українців до Польщі на біометрію можливий тільки для туристів, що суперечить принципам місцевого законодавства.

Зараз представники польських виробників намагаються вирішити проблемну ситуацію в уряді планують забезпечити в’їзд українців на роботу за біометрику.

Джерело: www.eurabota.ua