Українці підтверджують світовий тренд зростання трудової міграції

Згідно з підрахунками Міжнародної організації міграції за останнє десятиліття зафіксовано суттєве зростання числа мігрантів по всьому світу.

Трудовая миграция

Якщо ще десять років тому в процес імміграції було залучено менше 2 відсотків від загального числа людей, що живуть на Землі, то протягом цього періоду їх кількість зросла до 3 відсотків, що є дуже високим показником.

Українці в цьому процесі перебувають серед лідерів, звичайно ж не від хорошого життя, а від незадовільного рівня заробітної плати, який на сьогодні становить близько 200 євро при тому, що у сусідній Польщі лише мінімальна зарплата в два рази більше, не кажучи вже у середньому рівні оплати праці.

Згідно з опублікованими даними міністерства праці і соціальної політики Польщі, у перші шість місяців 2018 року, без малого 100 тисяч жителів України отримали трудову візу, тим самим повторивши результат минулого року. Вид на проживання в Польщі отримали майже півмільйона українських громадян, в це число входять і ті, хто навчаються, працюють і їх родичі.

Кількість видів на проживання не сильно збільшується, а ось число сезонних працівників зростає з року в рік, оскільки тут пряма зацікавленість польських властей у дешевій робочій силі. Порівняно з минулим роком зростання складе близько 25 відсотків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що протягом 10 років 102 тисяч українських громадян отримали карту поляка.