Трудову міграцію зможе уповільнити заробітна плата 500 доларів

Якби українці отримували близько 500 доларів, працюючи на підприємствах за місцем проживання, їм би не доводилося працевлаштовуватися за кордоном.

Заработная плата 500 долларов

Про те, що, якщо рівень заробітної плати підвищиться до 500 доларів, українці будуть набагато рідше вдаватися до можливості працевлаштування в інших країнах заявляє голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій.

Високопоставлений чиновник підкреслив, що не раз вже говорив про величезну кількість працівників, які зайняті у виробництві на «сірому» ринку зайнятості, тобто, коли роботодавець платить спеціалісту мінімальну заробітну плату, а іншу частину виплачує в конверті, щоб ухилитися від сплати податків.

За даними Ст. Коровія, у Вінницькій області працює близько 300 тисяч чоловік. На його думку, для них необхідно створити умови і перш за все – гідну заробітну плату. Очевидно, що на сьогоднішній день влада області не вдається впоратися з цим фундаментальним завданням, щоб люди мали можливість працювати у своїй країні. А так, звичайно, вони шукають кращі умови і вищий рівень оплати праці за кордоном.

«Скажу, що значна частина працездатного населення отримує саме стільки, але не офіційно. Я кажу про тих, хто працює «в тіні». При цьому середня зарплата в Вінниці – 9 тисяч гривень», – додав голова ОДА.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Львівської ОДА доручив посилити роботу відповідних структур по переконанню українців не їхати працевлаштуватися за кордон, виготовити і поширювати буклети про ризики і, що працювати вдома набагато краще і зарплати можна отримувати, майже як у Польщі.

Однак, за інформацією директора обласного центру зайнятості Василя Барилюка, на сьогодні середня заробітна плата в області становить 5,5 тисяч гривень.

Такий рівень оплати праці, навряд чи задовольнить працівників та буклети не будуть переконливі.