Карту поляка отримали 100 тисяч українців

Міністерство закордонних справ Польщі оприлюднило інформацію, згідно якої протягом 10 років карту поляка отримали близько 102 тисяч українських громадян.

Карта поляка

Останні роки спостерігалася тенденція до значного збільшення числа українців, які отримали документ, що забезпечує можливість вчитися, працевлаштуватися, різні соціальні пільги і в перспективі – отримання громадянства Польщі. Протягом останніх двох років українців, які оформили карту поляка за рік зросла з 9 до 13 тисяч чоловік.

Польські консульські установи в Україні в цьому році в період з січня по липень прийняли від українців, які хочуть отримати карту поляка, вже більше 7 тисяч заяв. Порівняно з таким же періодом минулого року, збільшення числа заявок склала 1 тисячу.

На першому місці за кількістю отриманих карт поляка знаходяться білоруси, які за десятиліття оформили понад 120 тисяч заповітних документів.

Раніше повідомлялося, що воєводські управління в Польщі не готові вчасно забезпечити легалізацію перебування іноземних громадян, які приїжджають в країну.