Чекають і звуть

Польща оголосила, що їй не вистачає робочих рук, а тому вона буде спрощувати в’їзд в країну для мігрантів. Вона збирається зайнятися залученням людей зі сходу Європи, включаючи Україну.

Про це заявила міністр сім’ї, праці і соціальної політики Польщі Елжбета Рафальська, повідомляє Укрінформ. “Безумовно, та ситуація, яка склалася на ринку праці, нам чітко показує, що в Польщі починає не вистачати робочих рук”, – підкреслила Рафальська. Вона зазначила, що в Міністерстві розвитку в даний момент кипить робота щоб підготувати пропозиції для іммігрантів зі сходу по приїзду в Польщу для проживання і роботи. «Така політика повинна заохочувати приїзд іммігрантів зі сходу»,- заявила Рафальська. Також вона додала, що така політика повинна певним чином контролюватися.

Міжвідомча робоча група, куди входять представники міністерств розвитку, сім’ї та внутрішніх справ готує зміни в міграційне законодавство. Як сказав заступник міністра розвитку Польщі Єжи Квицинский, така політика і до Українців і повинна вирішити питання про демографічну кризу в Польщі. Уряд Польщі має намір давати візи Українським громадянам на більш довгий період часу. Також уряд буде заохочувати молодь на приїзд до Польщі та отримання польського громадянства.