Себастьян Курц хоче зміцнення кордонів ЄС і відкидає перерозподіл біженців

“Реформа механізму надання притулку в ЄС повинна бути зосереджена в основному на захист зовнішніх кордонів Союзу, боротьбі з торговцями людьми і допомоги на місцях, щоб уникнути потоків мігрантів в Європі”, – сказав канцлер Австрії Себастьян Курц в інтерв’ю DPA.

Курц також висловився проти перерозподілу біженців між усіма країнами ЄС.

«Я не думаю, що це реально. Я не думаю, що перерозподіл в Європі працює, тому що більшість країн налаштовані скептично або категорично проти нього», – сказав він.

Німеччина, яка на даний час головує в ЄС, наполягає на новій політиці надання притулку. Серед її пропозицій – створення центрів на зовнішніх кордонах ЄС, де прибувають мігранти можна буде перевіряти і вирішувати продовжувати роботу тільки в тому випадку, якщо їх клопотання про надання притулку прийнятні.

Курц сказав, що підтримує посилення прикордонного контролю, але не згоден зі стимулами для мігрантів приїжджати до Європи. За його словами, країни, які хочуть прийняти біженців, повинні привезти безпосередньо і запропонувати їм довгострокове житло в Європі.

«Кожна країна може вирішити для себе, скільки мігрантів вона хоче прийняти”,- сказав Курц.

Населення Австрії складає близько 9 мільйонів чоловік. У період піку міграційної кризи в Європі в 2015 і 2016 роках було отримано близько 131 тисячі клопотань про надання притулку.