Приємні новини: Польща почала більше платити українським мігрантам

В цьому році роботодавці по всій Польщі почали платити українським зарабитчанам на третину більше, ніж у минулому році. Приємні новини стали відомі дослідження, опублікованого польським рекрутинговим агентством Upper Job.

Найбільші прибавки до зарплати отримали представники таких професій, як штукатура, кухаря, муляри, а також службовці готелів.

depositphotos_30788699-stock-photo-seamlessly-tileable-and-repeatable-100s

Різке зростання заробітної плати для українців у Польщі пов’язують з введенням безвізового режиму. Так, для громадян нашої країни в буквальному сенсі «відкрилися двері в Європу», після чого роботи стало набагато більше.

Нагадаємо, що життя українців у Польщі поліпшується на регулярній основі. Детальніше про це ми розповідали у статті “Польща сьогодні: новини говорять про відкриття українських шкіл у Кракові”.

Так, сьогодні українцям в Німеччині платять в чотири рази більше, ніж у Польщі, а після введення безвиза можливостей працевлаштуватися в цій країні стало набагато більше. У зв’язку з цим, заради того, щоб не втратити працівників з України, поляки вирішили підвищити їм зарплату.

До введення безвиза українцям у Польщі пропонували за годину роботи 9-10 злотих (65-75 гривень). Сьогодні ж ставка підвищилася до 14-25 злотих (100-180 гривень).

Крім того, заради залучення українських працівників та їх утримання на посаді, багато роботодавців пропонують премії і додаткові переваги, такі як безкоштовне житло і багато іншого.

Читайте також:

1.Останні новини світу вразили рейтингом найбільш соціально розвинених країн планети

2.Новини в Ізраїлі сьогодні: паспорти будуть видавати всім, хто приїхав в країну євреїв

3.Останні новини: Укрзалізниця запустила продаж квитків в Польщу через Інтернет

4.Безвізовий режим в Україні доступний не всім: прикордонники розповіли, кого не пускають у Європу

5.Відкрита Чехія: новини говорять про те, що ВНП будуть давати в обмін на інвестиції