Швеція: як отримати дозвіл на проживання в нинішніх умовах

Ви можете подати заяву на отримання дозволу на проживання для себе та вашої родини через електронну послугу на веб-сайті Міграційного управління Швеції.

Якщо ви не можете скористатися електронною послугою, вам необхідно особисто відвідати Шведське міграційне агентство, щоб зареєструвати свою заяву. Вам зададуть запитання про те, хто ви і коли виїхали з України. Вам потрібно буде пред’явити свій паспорт або документи, що посвідчують особу, і Шведське міграційне агентство зробить вашу фотографію та відбитки пальців.

Ви можете подати заяву на отримання дозволу на проживання для тимчасового захисту відповідно до Директиви про тимчасовий захист, а також можете отримати допомогу з житлом у таких офісах Шведського міграційного агентства:

✔️Боден – Сервісний центр

✔️Гетеборг, Kållered – Прибуття

✔️Мальме – Сервісний центр

✔️Норрчепінг – Сервісний центр

✔️Стокгольм, Мерста – Сервісний центр

✔️Стокгольм, Сундбюберг – Сервісний центр

✔️Сундсвалль – Сервісний центр

✔️Еребру – Сервісний центр

Примітка: особам, які подали заявку через електронну послугу та самостійно врегулювали питання свого житла, не потрібно відвідувати офіс Шведського міграційного агентства.

Протягом кількох днів на електронну адресу, яку ви подали в заяві, ви отримаєте рішення, а потім і саму картку дозволу на проживання (UT card) як підтвердження вашого дозволу на проживання з тимчасовим захистом в Швеції терміном на один рік (продовження посвідки можливе до трьох років, залежно від розвитку подальшої ситуації в Україні).

Зверніть увагу, особа, якій надано статус тимчасового захисту не буде зареєстрована як резидент у Швеції і не може отримати шведський ідентифікаційний номер. Замість нього, у Besök servicekontor (Сервісному центрі) ви можете отримати координаційний номер, який знадобиться при взаємодії з органами державної влади, роботодавцями, школами, банками тощо.

Джерело https://t.me/dobrisysidu