Польща назвала суму виплат для репатріантів – 50 тисяч злотих

Уряд Польщі назвало суму фінансової підтримки для повернулися на батьківщину поляків, так званих репатріантів. Так, сім’ї новоявлених поляків будуть отримувати до 50 тисяч злотих в якості матеріальної підтримки.

Дані зміни були напередодні прийняті Сеймом країни в Закон про репатріацію. Грошові кошти надаватимуться громадянам для придбання житла та інші потреби для адаптації прибулих на територію Польщі.

репатриация граждан ПольшиНагадаємо, що раніше сім’ї репатріантів отримували в якості фінансової допомоги всього лише 25 тисяч злотих, що було недостатньо для покупки або зняття в оренду прийнятного житла навіть у провінції.

Зазначимо, що фінансова підтримка буде надаватися не тільки репатріантам, але і членам їх сімей, в число яких входять подружжя, неповнолітні діти або один з батьків прибув у країну представника діаспори.

Заходи збільшення фінансової підтримки були введені заради залучення в країну нових репатріантів. Уряд Польщі має намір перемогти демографічна криза не тільки за рахунок мігрантів (в першу чергу українців), але і за допомогою представників польської діаспори, широко представленої в усьому світі.

Якщо ж ви не є етнічним поляком і не маєте шансів на репатріацію – не впадайте у відчай! Так, на сайті www.eurabota.ua можна знайти тисячі вакансій на роботу в Польщі. Пропозиції доступні цілодобово для всіх відвідувачів, незалежно від їх національності, статі, віку і професійної приналежності.