Франція значно посилює міграційне законодавство

У Франції внесли законопроект про значне посилення міграційного законодавства. Відповідна ініціатива була внесена напередодні в Нижню палату парламенту країни.

Так, автори законопроекту пропонують утримувати під вартою неповнолітніх мігрантів спільно з членами їх сімей.

У Нижній палаті парламенту Франції вже був прийнятий закон про посилення правил надання притулку. Зараз терміни подачі заяв на оформлення особливого статусу скорочений, а час, протягом якого мігранти можуть бути затримані, як нелегали – подвоюється в два рази.

Мигранты фото

Крім того, передбачається, що особи, спіймані за спробами нелегально потрапити у Францію, можуть бути засуджені на один рік тюремного ув’язнення.

Зазначимо, що настільки сильне посилення міграційного законодавства було ініційовано правлячої партій «Вперед, Франція», лідером якої є президент країни Еммануель Макрон.

Нагадаємо,що жорсткість законодавства навіть торкнулося сфери оформлення документів ЄС.

Однак, заходи, запропоновані парламентаріями, не викликали ентузіазму серед депутатів. Протягом минулого тижня в обох палатах парламенту тривали запеклі суперечки з приводу даних ініціатив. Частина депутатів навіть була змушена покинути правлячу партію в знак протесту проти такого суворого закону.

Так, тепер термін утримання мігрантів під вартою зріс з 45 до 90 днів. Дане нововведення викликало обурення в опозиції, яка заявила, що настільки довгий затримання по суті є арештом.

Крім того, передбачається, що неповнолітні мігранти будуть утримуватися під вартою разом зі своїми батьками. Однак, влада пообіцяла внести корективи в дану ініціативу.

Джерело: www.eurabota.ua