Прогалини в бюджеті Польщі допомагають заповнити українські трудові мігранти

Українські громадяни – найбільша група іноземних робітників у Польщі. Їх внески допомагають заповнювати прогалини, які почали з’являтися в фінансах Управління соціального страхування (ZUS), про це пише Rzezcpospolita.

трудовые мигранты из Украины в Польше

«Іноземці не тільки успішно рятують польський ринок праці, але також все більше підтримують державні фінанси», – пише автор статті на цю тему. Працівники, які приїхали до Польщі з інших країн, за оцінкою журналіста, заплатили державним структурам від 3 до 6 мільярдів злотих, сплачуючи різні обов’язкові державні збори.

Люди, які приїхали до Польщі з метою працевлаштування, виконали всі вимоги, передбачені законодавством, підписали з роботодавцем відповідний контракт або договір, поповнюють бюджет Польщі, не тільки виробляючи нову продукцію в тому чи іншому секторі економіки, але і регулярно платять внески в систему соціального страхування та податок на доходи фізичних осіб.

За опублікованими даними Управління соціального страхування, в 2017 році, кількість таких людей досягла 440 000, у порівнянні з 2016 роком їх кількість зросла на 50%.

«Надходження податків і внесків від іноземців, зареєстрованих в ZUS, можуть скласти 5,2 млрд злотих. Це орієнтовна сума, але, безсумнівно, швидке збільшення кількості іноземців в реєстрі є однією з причин відносно гарною фінансової ситуації в ZUS, яке закінчило рік з дефіцитом менше запланованого», – зазначив експерт організації «Роботодавці Польщі» Лукаш Козловський.

Українці, які зареєстровані в ZUS складають найбільшу групу іноземних працівників – 320 000 чоловік. З кожним роком їх кількість збільшується в середньому на 60%.

Джерело www.eurabota.ua