Як оформити візу К1 в США

У житті нерідко бувають ситуації, коли одружуються громадяни різних держав. Цей процес, як правило, пов’язаний з додатковим збором документів і тривалим оформленням. Наприклад, щоб узаконити свої стосунки з американцем або американкою, потрібна віза нареченої або нареченого, яка видається особам, котрі бажають виїхати до своєї другої половинки.Як оформити візу К1 в США?

ЗМІСТ

  1. Що таке віза нареченої?
  2. Порядок оформлення
  3. Документація
  4. Поради щодо поведінки на співбесіді
  5. Найбільш імовірні причини відмови

Що таке віза нареченої?

По-іншому віза нареченої називається K1 або K2. Друга оформляється, коли в одержувача вже є дитина, якій не виповнилося 21 рік і яка не перебуває в шлюбі.

Важливо знати, що тільки ці два типи дозволів дозволяють офіційно укласти шлюб з громадянином або громадянкою Америки з відповідним документальним підтвердженням.

Порядок оформлення

Слід враховувати, що віза K1 в США є своєрідною гарантією, що громадянин або громадянка Америки несе відповідальність за сторону, яку запрошує. Перший крок для її оформлення – це подача петиції (форма I-129F) і сплата грошового збору. Клопотати мають право тільки громадяни, які мають американське підданство і перебувають у межах своєї держави.

Важливим моментом є правильне заповнення всіх полів клопотання. Особливо це стосується коректного написання прізвищ та інших паспортних даних. Обов’язково в ньому мають бути вказані діти (за їх наявності) незалежно від того, будуть вони виїжджати в США чи ні. Слід розуміти, що створення петиції не вважається аргументом для видачі відповідного дозволу.

Якщо при перевірці заповнених даних в американському візовому центрі будуть виявлені навіть незначні помилки, то процес може дуже сильно затягнутися і швидко емігрувати в США не вийде. Якщо ж все буде в порядку, то весь пакет документів передають представникам консульства. На офіційному сайті можна побачити, як виглядає американська віза і приклад заповнення форми I-129F.

Наступний крок – інтерв’ю в консульстві. Для громадян України – в Києві. Затверджене клопотання дійсно протягом 4 місяців, на протязі яких необхідно отримати K1 або K2. Але представники посольства можуть збільшити термін. Дізнатися про її статус завжди можна на порталі USCIS або у працівників посольства.

За цей час потрібно зібрати весь пакет документації та записатися на співбесіду в американське посольство телефоном або через офіційний сайт. При цьому на руках повинен бути чинний закордонний паспорт. Важливо дотримуватися всіх вимог, що пред’являються до документації.

Під час проходження співбесіди можуть запросити додаткові довідки, виписки або ще що-небудь, наприклад переклад певного документа.

Співбесіда фото

Все це надається вже після проходження інтерв’ю.

Після проходження цього етапу на руки повертаються всі оригінали документів, що подаються, за винятком довідок про пройдений медогляд. Де проходити і подробиці процедури медичного огляду будуть вказані в інформаційному пакеті, доставленому з посольства (необхідно мати підтвердження про зроблені щеплення). У ньому ж будуть знаходитися і 2 анкети, які необхідно буде заповнити і надати на інтерв’ю. На підставі останніх видається форма DS-156 (не імміграційна). Також необхідно мати з собою 2 фотографії, форму KEV-1, першу частину анкети для DS-230 (міграційна) і анкету для DS-156K – віза K1.

Після збору всієї необхідної документації можна записуватися на співбесіду. У призначений день слід прибути в посольство і пред’явити свій закордонний паспорт. Після здійснюється перевірка. На співбесіді необхідно присутність дітей, якщо їм виповнилося 14 років і більше.

Вся документація, що подається, повинна бути представлена ??англійською мовою і нотаріально завірена.

Однією з найважливіших умов отримання відповідного дозволу нареченій є фінансова спроможність та незалежність сторони, яка клопоче. Це повинно бути офіційно підтверджено і надано службовцям консульства.

Підтвердженням можуть бути:
  • виписки з фінансових рахунків;
  • податкова декларація;
  • зарплатна відомість, передана в електронному листі або факсом.

Важливо під час інтерв’ю з офіцером консульства довести реальність намірів майбутнього подружжя одружитися. Тому відповідати на питання необхідно правдиво: коли і де познайомилися, коли вирішили узаконити свої стосунки і за яких обставин. Також необхідно надати докази, що відносини між потенційним подружжям були протягом останніх двох років.

У разі позитивного рішення в паспорт ставиться віза нареченої США, а решта документації запечатується і відправляється кур’єрською поштою. Її потрібно пред’явити разом із закордонним паспортом під час проходження митного контролю в аеропорту.

У разі отримання негативної відповіді дається обґрунтування і список необхідних довідок і свідоцтв, які потрібно підготувати і пред’явити на повторному інтерв’ю; вказується, через який час можна буде пройти нову співбесіду.

Документація

Щоб оформити відповідний дозвіл, нареченій або нареченому потрібно зібрати певні документи:
  • паспорти (цивільний і закордонний);
  • за наявності дітей відповідні проїзні документи або паспорта;
  • свідоцтво про народження;
  • дозвіл від батька, що залишається на батьківщині, завірений нотаріально, ксерокопія його паспорта (тільки першої сторінки);
  • свідоцтво про шлюб, довідка про зміну прізвища;
  • свідоцтво про розлучення (якщо кілька, то кожне з них);
  • довідка, що підтверджує відсутність судимості як у майбутнього подружжя, так і у їхніх дітей;
  • довідка про відсутність інфекційних та інших небезпечних захворювань;
  • підтвердження фінансової спроможності сторони зі Сполучених Штатів, що приймає;
  • документальне підтвердження бажання вступити в шлюб.

Поради щодо поведінки на співбесіді

Оформлення дозволу багато в чому залежить від правильності заповнення анкет, повноти зібраних документів і, звичайно ж, від особистої бесіди з офіцером консульської служби. Тому дуже важливою є «правильна» поведінка під час інтерв’ю:

  1. Зовнішній вигляд. Не рекомендується одягати яскраві та вульгарні наряди. Все-таки це офіційна установа.
  2. Під час бесіди відповідати чітко і спокійно. Бажано довго не роздумувати над відповідями.
  3. Відповідати правдиво.

Найбільш ймовірні причини відмови

Як показують статистичні дані, відмови в наданні візи нареченого/нареченої США трапляються набагато рідше, ніж в наданні інших видів. Але бажано все одно заздалегідь знати основні причини.

Ось деякі з них:

  • неправильна лінія поведінки під час співбесіди (довгі роздуми, метушливість, нервозність тощо);
  • некоректно заповнені анкети;
  • документи зібрані не в повному обсязі;
  • неточності перекладу;
  • якщо знайомство відбулося через шлюбне агентство, то додаткових питань не уникнути; якщо знайомство через інтернет, то все нормально;
  • можуть викликати підозри велика різниця у віці;
  • наявність судимості;
  • відсутність особистих зустрічей протягом останніх двох років;
  • підозри в проституції та інші.