США розширили санкції проти Хуавей

Адміністрація США розширила санкції проти китайської компанії Huawei. Ці заходи ще більше обмежать доступ технологічного гіганта до Мікрочіпи і інших технологій.

Міністерство торгівлі внесло в «чорний» список 38 дочірніх підприємств китайської компанії по всьому світу. Підкреслюється, що Huawei використовує міжнародні дочірні компанії, які обходять санкції, що перешкоджають експорту американських технологій, повідомляє AFP.

Міністр торгівлі Уілбур Росс сказав, що Huawei і її афілійовані особи працюють через третіх осіб, щоб контролювати американські технології таким чином, що це підриває інтереси національної безпеки і зовнішньої політики США.

Офіційні особи США заявляють, що китайська компанія представляє собою загрозу безпеці, оскільки підтримує зв’язки з урядом Пекіна. Huawei це заперечує.

Держсекретар США Майк Помпео в окремій заяві заявив, що адміністрація президента Дональда Трампа розглядає компанію як «руку контролюючого держави Комуністичної партії Китаю». Помпео підкреслив, що вони вводять нові санкції для захисту національної безпеки США, американських громадян і цілісності інфраструктури 5G від згубного впливу Пекіна.