Воєнний стан відразу вплинув на бажання українців відпочивати за кордоном

Крім іншого, введене військове становище відразу ж вплинуло на бажання українців планувати свій відпочинок як на новорічні та різдвяні свята, так і бронювати замовлення на літній період 2019 року.

Туристичний сектор економіки, мабуть, один з небагатьох, який швидко відреагував на такі події – відразу після того, як з’явилися новини про введення воєнного стану в 10 областях України, показник тематичних пошукових запитів в Google зменшився на 40 відсотків.

Керівник одного з онлайн-гіпермаркетів турів Андрій Швець каже, що «поки ми маємо справу з емоційною реакцією на неординарну подію, люди переживають, що можуть виникнути проблеми при перетині державного кордону. Ми пояснюємо, що в цілому прийняте рішення не створює ніяких проблем для вільного переміщення громадян через кордон».

Більш серйозні побоювання туристичних компаній пов’язані з тим, що гривня може різко подешевшати по відношенню до долара і євро. Це може негативно вплинути на бажання українців планувати свій відпочинок за кордоном.

Але з іншого боку, в світі є країни, які роками і десятиліттями перебувають в складних умовах, наприклад, Ізраїль або Єгипет, але не дивлячись на це, туристичний сектор цих країн активно розвивається.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Україна вперше брала участь в найбільшій в Польщі туристичній виставці TT Warsaw, де був представлений туристичний потенціал шести українських областей.

Джерело: www.eurabota.ua

29.11.2018