У Шотландії армія розглядає можливість надання допомоги в боротьбі з COVID-19

“Можливо, буде потрібно залучити міністерство оборони для надання допомоги службам швидкої допомоги в боротьбі з COVID-19. Це питання обговорюється в Шотландії після смерті людини, яка 40 годин чекала швидку допомогу”, – повідомляє Reuters.

Прем’єр-міністр Шотландії Ніколас Стерджен оголосила, що служби охорони здоров’я стикаються з однією з найбільших проблем в своїй історії через пандемію коронавіруса.

Стерджен вибачилася за надзвичайно довге очікування бригад швидкої допомоги і оголосила, що планується звернутися до військових за допомогою для вирішення ситуації.

За словами Стерджен, в Англії військові вже надають аналогічну допомогу машинам швидкої допомоги, додавши, що протягом останніх 18 місяців в Шотландії військові співпрацювали з органами охорони здоров’я.

Міністр охорони здоров’я Північної Ірландії Робін Свон також звернувся за допомогою до військових, тому що, за його словами, служби охорони здоров’я більше завантажені через коронавірус, ніж будь-коли раніше.

Свон попросив міністерство оборони відправити 100 військових лікарів в Північну Ірландію для надання допомоги двом лікарням, де у медичного персоналу немає можливості впоратися з великою кількістю пацієнтів з COVID-19.