МВФ виділяє 1 трильйон доларів для подолання фінансової кризи

Для подолання наслідків фінансової та економічної кризи, викликаної пандемією коронавіруса, Міжнародний валютний фонд готовий в найбільш стислі терміни мобілізувати кредитний ресурс на 1 трильйон доларів. Надзвичайна ситуація вимагає рішучих дій, щоб нівелювати негативні наслідки кризи світової економіки, що насувається.

В опублікованій заяві МВФ описані головні напрямки дій, які в Фонді готові здійснити найближчим часом. В першу чергу, буде розгорнутий гнучкий інструментарій реагування на надзвичайні ситуації, щоб країни могли звести свої платіжні баланси.

Директор-розпорядник МВФ Крісталіна Георгієва повідомила, що до 40 країн, уже підписали угоди на суму близько 200 мільярдів доларів, ще 20-ти країнам найближчим часом знадобиться допомога.

Оперативним реагуванням на ситуацію МВФ повинен продемонструвати підтримку найбільш вразливих країн, щоб вони вийшли з кризи з мінімальними втратами.

«Тільки завдяки обміну, координації та співпраці ми зможемо стабілізувати світову економіку і повернути їй повноцінне здоров’я»,– підкреслила Георгієва.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що український уряд зацікавлений в оперативному виконанні всіх умов МВФ, які потрібні для виділення нового кредиту.

Після публікації звіту американського фінансового конгломерату Morgan Stanley, котирування українських євробондів різко знизилися.