У прем’єр-міністра Великобританії проблеми через збільшення внесків на охорону здоров’я і скорочення допомоги

Прем’єр-міністр Великобританії Борис Джонсон зіткнувся з серйозними проблемами зі своїми міністрами і членами палати громад, які сьогодні після літніх канікул повертаються в парламент.

Причини – плани прем’єр-міністра, що суперечать передвиборному маніфесту Консервативної партії, а також очікувані зміни в кабінеті міністрів.

Джонсон планує збільшити внески на соціальне страхування для збільшення фінансування національного охорони здоров’я, а також реструктурувати національну соціальну допомогу.

Багато законодавців заявили, що підвищення не вирішить проблем, тому просування планів Джонсона в парламенті може бути проблематичним.

Крім того, очікується, що до кінця тижня Джонсон внесе зміни в кабінет міністрів, замінивши міністрів закордонних справ і освіти.

Борис Джонсон також має намір скасувати тимчасове підвищення соціальних допомог, введене в зв’язку з пандемією коронавіруса.

Таким чином, найбільше постраждають вчителі початкових шкіл, медсестри і двірники. Вони будуть втрачати більше 1700 фунтів на рік у порівнянні з 2010 роком.

Благодійна організація «Акція на захист дітей» попередила Бориса Джонсона, що, згідно з їх аналізом, найбільше втратять сім’ї перукарів – 1882 фунти на рік.

Директор організації Імран Хусейн закликав прем’єр-міністра переглянути свій план, підкресливши, що він буде мати катастрофічні наслідки для соціально незахищених сімей.

Тим часом лейбористи опублікували аналіз, згідно з яким скорочення соціальних допомог обійдеться економіці Північної Англії і Мідлендса в 2,5 мільярда фунтів стерлінгів.