Глава армії М’янми оголосив себе прем’єр-міністром

“Головнокомандувач армією М’янми генерал Мін Аунг Хлаінг зайняв пост прем’єр-міністра в недавно сформованому тимчасовому уряді”, – повідомляють державні ЗМІ, через шість місяців після того, як армія прийшла до влади від громадянського уряду.

Мін Аунг Хлаінг підтвердив свою обіцянку провести вибори до 2023 року і сказав, що його адміністрація готова працювати з майбутнім регіональним посланником в М’янмі.

Оголошення і мова були зроблені рівно через шість місяців після того, як 1 лютого армія прийшла до влади від громадянського уряду після виборів, виграних правлячою партією Аунг Сан Су Чжи, які, за словами військових, були сфальсифіковані.

Мін Аунг Хлаінг – голова Державного адміністративної ради (SAC), який був створений відразу після перевороту і з тих пір керує М’янмою, і на його місце буде приходити тимчасовий уряд.

«Щоб швидко, легко і ефективно виконувати свої зобов’язання перед країною, Державна рада була перетворена на Тимчасовий уряд М’янми», – повідомило державне телебачення.

У своєму виступі Мін Аунг Хлаінг повторив свою обіцянку відновити демократію, заявивши: «Ми введемо надзвичайний стан до серпня 2023 року».

Він додав: «Я гарантую створення союзу, заснованого на демократії і федералізмі».

Незабаром після перевороту лідери хунти пообіцяли нові вибори протягом двох років.