Міжнародні перекази в ЄС стануть дешевшими

В Європейському Союзі прийняли рішення зменшити комісію за проведення грошових переказів. Відповідне рішення було напередодні підтримано Європейським парламентом.

Всі банки на території ЄС зобов’язали дотримуватися єдиного розміру комісії за здійснення грошових переказів не тільки в євро, але і в інших валютах.

Нові правила грошових транзакцій спрямовані на захист прав та інтересів клієнтів європейських банків. Повідомляється, що змінені процедури здійснення грошових операцій діятимуть на всій території ЄС. Дані правила будуть обов’язковими для учасників єврозони і урядів тих країн, що зберегли свої національні валюти.

Читайте також: Українці активно користуються системами переказу грошей з-за кордону

Незабаром всі європейські банки не матимуть права самостійно призначати суму комісій за проведення переказів і будуть змушені дотримуватися єдиного стандарту. Також клієнти банків з ЄС отримуватимуть безкоштовні оповіщення із зазначенням суми комісії за переведення в євро або будь-який інший валюті. Крім того, банки будуть заздалегідь повідомляти клієнтів про суму комісії за послуги.

Передбачається, що після введення нових правил валютних переказів в межах ЄС клієнти банківської системи зможуть заощадити до 1 мільярда євро на рік.