США блокують товари з 5 країн, які підозрюються у використанні примусової праці

Адміністрація Трампа у вівторок оголосила про припинення імпорту одягу, золота, діамантів та інших товарів, імовірно виготовлених за допомогою примусової праці компаніями, що базуються в Бразилії, Китаї та Малайзії, а також частина золота, що добувається в східній частині Конго, і алмази з регіону в Зімбабве.

Бренда Сміт, представник Служби митного і прикордонного контролю США, заявила, що її агентство видало наказ негайно затримувати товари в портах в’їзду в США для подальшого розслідування. Рух відбувається на тлі широкомасштабного торгового спору між США і Китаєм, який привів до нових тарифів на товари на сотні мільярдів доларів.

Сміт каже: “повідомлення тут полягає в тому, що один із способів співпраці США і Китаю полягає в забезпеченні того, щоб примусова праця не буде використовуватися.”

Вона сказала, що компанії можуть реекспортувати затримані вантажі або надати інформацію, щоб показати, що вони законні.

Санкціоновані компанії: Bonechar Carvão Ativado Do Brasil Ltda; Hetian Taida Apparel Co., Ltd. в Сіньцзяні, WRP Asia Pacific Sdn. в Китаї і Bhd. в Малайзії. Дія також поширюється на золото, здобуте на невеликих кустарних шахтах в східній частині Конго і  на необроблені алмази з алмазних родовищ Маранга в Зімбабве.

Уряд Зімбабве в своїй заяві назвав рішення США «кричущою і безсоромною брехнею». Регіон Маранга була в центрі уваги десять років тому через передбачувані армійських вбивств кустарних шахтарів і примусової праці. В даний час родовища промислово розробляються.