Експерти: рукавички несуть ризики, краще мити руки

Британські експерти вважають, що носіння рукавичок не тільки знижує ризик зараження новим коронавірусом, а й збільшує його, повідомляє газета Mirror. За їх словами, більш підходящим варіантом є часте миття рук з милом і водою.

Хоча рукавички захищають руки від контакту з краплями, що містять вірус, вони залишаються на поверхні і можуть бути там протягом тривалого часу, якщо їх не мити. Це збільшує ризик зараження вірусом, коли людина торкається рукавичками свого обличчя або їжі, а також ризик передачі вірусу іншим людям. Тому порада фахівця полягає в тому, щоб часто мити руки з милом або водою чи використовувати антисептик.

Експерти в галузі охорони здоров’я кажуть, що багато людей не розуміють, що вірус довше залишається живим на неживих предметах, таких як рукавички, а не на руках. Причина в тому, що шкіра має природний захист, що запобігає зростання таких вірусів на них більше двадцяти хвилин. Однак цього часу достатньо для передачі вірусу в разі контакту з особою. Тому дуже важливо мити руки або, при відсутності проточної води і мила, дезінфікувати.