Співпраця України з МВФ обов’язково продовжиться – прем’єр-міністр Денис Шмигаль

Новий український уряд має намір продовжувати активну співпрацю з Міжнародним валютним фондом. Про це йшлося під час телефонної розмови між прем’єр-міністром України Денисом Шмигалєм і головою Фонду по Україні Роном ван Роденом.

Новий глава українського уряду запевнив представника Міжнародного валютного фонду в тому, що не може бути й мови про заморожування переговорного процесу. Найближчим часом переговори про узгодження всіх питань для початку дії нової програми обов’язково продовжаться. Ситуація невизначеності виникла в зв’язку з недавньою зміною уряду України.

Прес-служба Кабміну повідомляє: «Першочерговим пріоритетом є початок програми розширеного фінансування МВФ, особливо для підтримки структурних реформ, макроекономічної та фінансової стабільності в країні».

Прем’єр Шмигаль запевнив голову Фонду по Україні Рона ван Родена, що нова програма на сьогоднішній день є вкрай важливою для стабільності української фінансової системи, підтримки структурних реформ і зростання економіки країни.

Також в розмові брали участь міністр фінансів Ігор Уманський і міністр юстиції Денис Малюська.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що заступник глави НБУ Дмитро Сологуб повідомив: «Більшість вимог МВФ для нової програми Україна виконала».

Генеральний директор компанії MasterСard в Україні Інга Андрєєва розповіла, що 37 відсотків українців все ще не має банківських рахунків. Це істотно гальмує розвиток українського фінансового ринку.