Австрія закриває всі мечеті з радикальним ісламом

“Австрійська влада оголосила про плани закрити «радикальні мечеті» в результаті теракту в Відні”,- повідомило сьогодні агентство «Austria Presse Agentur».

Рішення було прийнято після зустрічі міністра внутрішніх справ Карла Нехаммера і міністра інтеграції Сюзан Рааб з главою австрійської мусульманської релігійної громади Умітом Вуралом.

Йдеться про позбавлення таких мечетей правового статусу та їх розпуск.

Вурал прокоментував, що в 350 мечетях мусульмани закликаються «захищати справедливість і людську гідність, вітати різноманітність нашого суспільства».

«Тепер, коли терор досяг нашого порога, для австрійських мусульман, як ніколи, важливо засудити зловживання своєю релігією з метою поширення насильства і терору і висловити своє глибоке співчуття», – сказав Вурал під час сьогоднішньої молитви: «Наша спільна відповідальність – нести цей дух згуртованості в майбутнє ».

У четвер імами ісламської громади разом з представниками інших релігійних громад провели марш пам’яті до місця нападу. Ближче до вечора пройшов спільний мітинг представників молоді і студентів, євреїв і мусульман, а також політиків.